När hösten kommer på riktigt

Jag vaknade i en grå skärgård. Fortfarande väldigt tyst och stilla. Det blev en ännu lugn morgon. Jag åt frukost ute som vanligt. Men jag fotade ingenting. Vid elvatiden gick jag ner till bryggan. Jag hoppade ner i båten och skulle starta motorn, för jag skulle åka och hämta pappa. När vi hämtar varandra med egen båt brukar vi hoppa av på en annan ö än våran, men man kan också hoppa av på vår ö och gå en kilometer till vår stuga också. Hur som helst, motorn tjurade och ville inte alls starta. Jag fick lite panik och ringde pappa och sa att motorn vägrade starta. Ville inte att han skulle hoppa av på "fel" ö om jag inte kunde hämta honom. Täckningen på telefonen försvann. Jag testade lite mer att starta motorn och den gick igång. Jag ringer pappa igen och får tag på honom och säger att han kan hoppa av vid den bryggan vi först tänkt. Jag kör över fjärden och hämtar pappa och vår granne som bor tvärs över viken. Pappa körde båten tillbaka till vår vik.
 
När vi kom hem till oss igen, efter att vi hade släppt av grannen på sin sida viken, satte vi på kaffe och värmde kanelbullar från något av sommarens bullbak. Därefter satte vi oss på uterummet och fikade. Pappa tyckte att jag pratade väldigt mycket. Men det är inte så konstigt att jag pratade mycket eftersom jag inte hade träffat en människa på tre dygn.
 
Jag tycker inte att det blir höst eller vinter på riktigt förrän båten är upptagna på land. Lite som att sommaren inte har startat förrän man sjösätter båten. Så efter fikan ute började vi projektet att ta upp båten på land. Först tog vi upp pappas båt, och det gick väldigt bra. Sen hann vi även ta upp den lilla snurran/roddbåten som pappa äger tillsammans med min faster och kusin. Det gick också väldigt bra. Pappa och jag var ett bra team den dagen.
 
På kvällen grillade pappa till middag. Efter middagen såg vi Djungelboken (den filmen med skådespelare) och åt naturgodis. En väldigt bra dag och en bra kväll. Men jag fotade inte så mycket under dagen, men man kan ju inte fota jättemycket varje dag.
 
 2 november 2017
 
Skärgårdsliv | |
#1 - - Iza Palm:

det såg ju riktigt nommigt ut det där :D

Svar: Ja, det var jättegott! Både fikat och middagen :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Matilda Berlin:

Men åhh så fantastiska bilder!! <3

Svar: Tusen tack Matilda! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Dixi Wonderland:

Mysigt att fika i naturen :D

Svar: Ja, det är så mysigt. Sitta där på vårt uterum med den utsikten :D
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Håkan:

Gick ju så fort att få upp båtarna att man knappt hängde med. På mindre än två timmar var de ju på sina vinterplatser. Härliga bilder från en härlig dag, jo vi är ett rätt bra team, inte bara ibland, eller?

Svar: Ja, det flöt på bra! :D Ja oftast är vi nog ett bra team :P :D Men vi kan bli ganska arga på varandra också, haha! Kram
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Tess:

Det ser väldigt trevligt ut! :)

Svar: Det var väldigt trevligt! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#6 - - Emelie:

Oj, så vackra bilder! Naturen är verkligen magisk! ⭐️ Trevlig första advent!

Svar: Tack så jättemycket! Ja, naturen är en sann konstnär och så full av magi! Tack detsamma! :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp