Helg i Stockholm och höstlov i skärgården

I fredags brummade jag upp med bilen till Stockholm. Jag hade flyt i körningen och hamnade bara i kö en kort stund utanför Södertälje, missade med andra ord hela rusningstrafiken genom Stockholm. När jag kom hem till mina föräldrar bjöds det på middag, vi tittade på IDOL och pratade en massa.
 
I lördags åkte jag till Cili. Mina föräldrar hängde med först för de ville också träffa Cilis nya valp, sen har de inte något emot Cili heller. Vi fikade alla fyra innan mamma och pappa åkte vidare och jag fick egentid med Cili. Vi spelade Yatzy och pratade om det mesta mellan himmel och jord. Sen gick vi ut för att ta nya bilder på hundarna, på hela nya flocken och enskilda bilder på dem. Det blev så fina bilder (ni får se sen). När vi kom hem till Cili igen kollade vi på serier och åt pizza innan jag åkte hem till mina föräldrar igen.
 
Igår (söndag) åkte jag och mötte upp Nadja och hennes dotter Chanelle i Stockholm. Jag hängde med till Chanelles dans och efter den så lunchade vi innan vi åkte vidare till Djurgården. På Djurgården trotsade vi det ruggiga höstvädret och fotade fina porträttbilder på Chanelle. Efter det åkte jag till farmor där jag mötte upp pappa och brorsan. Vi fikade hos farmor och hon blev jätteglad. Sen åkte vi hem till mamma och pappa för att äta middag och spela spel. Så bra dag!
 
Imorse fick jag skjuts till Vaxholm av pappa. Därifrån tog Selma och jag båt ut mot skärgården. Vi fick byta båt i Boda för att fortsätta ut mot Stavsuddaskärgården. Väl framme på min ö satte jag igång vattnet och elementen. Jag öste ena båten, fotade lite och gjorde sedan eld i kaminen. Selma var ute på äventyr i höstblåsten. Nu har det precis börjat mörkna. Jag får se om jag beger mig ut i blåsten igen för att fota lite i mörkret (det blir så extremt mörkt och mysigt här på hösten). Annars ska jag bara sitta i stugan och kura hela kvällen. Titta lite på serier och/eller läsa. Det är så skönt att få vara några dagar i skärgården och tanka lite energi.
 
Tre bilder från idag.
 
Vardag: Blandat | | 3 kommentarer |

Fotopromenad i Kärna mosse

För snart två veckor sedan åkte jag till Kärna mosse för att gå en fotopromenad med fotoföreningen Linslusen. Det var första aktiviteten med Linslusen som jag deltog i sen jag gick ur styrelsen i våras, bättre sent än aldrig. När jag klev ur bilen så möttes jag av en höstdoft, alla löven luktade så gott. Vi mötte upp de andra och det var ganska många medlemmar som deltog i promenaden, ett tiotal sådär. Många fotade analogt då det varit analogfotokurs innan. Jag hade med min analoga kamera och tog väl sisådär fyra bilder med den, men desto fler med min digitala systemkamera.
 
Här kommer ett gäng av de digitala bilderna jag tog (de analoga är inte framkallade än då rullen inte är färdigfotad).
 
14 oktober 2017
Pentax K-3 II & Sigma ART 35/1,4
Foto: Natur | | 9 kommentarer |

En dag på Möja

Det var en dag juli då när sommarn var som bäst. Då tog jag och Josefina båten till Möja, eller ja, min pappa skjutsade över oss. Vi hoppade av vid Möjaström, därefter vandrade vi längs med den ungefär milslånga landsvägen. Först förbi Kyrkviken där vi fotade lite. Därefter hamnade vi i Löka och gick ut på Lökaö. Vi vandrade sedan tillbaka ut på landsvägen och passerade Lenhamna som är en av de finaste platserna på Möja. Sedan gick vi till Roland Svensson-museet i Ramsmora. Där köpte Josefina en tavla och vi vandrade tillbaka till Berg där vi åt lunch på Värdshuset innan vi tog Waxholmsbåten tillbaka till min ö.
 
Det blev en hel del bilder den här dagen och nu kommer en bildbomd med tjugofem av bilderna.
 
Kyrkviken
 
 
Löka.
 
 
Lökaö.
 
Lenhamna.
 
 
Roland Svensson-museet.
 
 
22 juli 2017
 
 
Refrängen i Möjavalsen:

Möja, Möja, Möja

Du som är utskärgårn´s pärla.

Kring dina stränder det brusar ett hav

vindarnas gång blir hembygdens sång.

Möja, Möja, Möja

hos dig i minnet vi dröja

Du glittrande ljusgröna smycke

ditt minne det alltid blir kvar i vårt sinn.

 

Foto: Skärgård | Skärgård, foto, skärgården | | 6 kommentarer |
Upp