En eftermiddag på Södermöja

En dag i juli tog jag Cinderella-båten från Strandvägen och åkte till Södermöja. En ö som jag inte besökt så ofta men som jag tycker är väldigt fin. Det är ön som Evert Taube skrivit om och kallar för Sunnanö. Det är på Södermöja pensionat som Rönnerdal dansade med Eva Liljebäck.
 
Just den dagen jag åkte dit i somras så var det loppis på Strandviks loge med livemusik. Det var jättemysigt. Jag passade också på att ta en promenad på Södermöja och fotade lite.
 
Mycket folk vid Strandviks loge.
 
 
Södermöja Pensionat, det var där dansen på Sunnanö gick.
 
 
19 juli 2017
 
Foto: Skärgård | | En kommentar |

En halvdag på Omberg

En söndag i september åkte jag till Omberg med Jonas. Från Linköping tar det ungefär en timme att köra till Omberg. När vi kom fram parkerade vi vid Stocklycke och därifrån började vi vår vandring. Vi valde att gå den blåa leden som är 6 km lång. Vi gick motsols på leden och kom ganska snabbt fram till Vättern där vågorna blåste höga mot de branta klipporna.
 
Jag fotade väldigt mycket vilket nu resulterar i en bildbomb och lite text mellan bilderna som beskriver lite hur vi gick.
 
 Vi fortsatte vandringen i skogen. På vissa ställen var stigen ganska smal och brant. Vi gick genom en bokskog. Efter en stund valde vi att stanna för en fikapaus med en jättefin utsikt med Vättern mellan tallarna.
 
Efter fikapausen fortsatte vi genom bokskogarna tills vi kom fram till Ellen Keys strand. Där fick man gå en sträcka på en väg ett tag. Jag föredrar skogsstigarna men utsikten från vägen var inte fy skam heller.
 
Efter en stunds promenerande på vägen så gick leden in i skogen igen. Då var det brant uppför en bra bit. Jag kände av att jag hade varit förkyld och att konditionen inte var som det brukar. Men det var värt mödan för vi kom upp på Ombergs topp, Hjässan, och där var utsikten väldigt fin precis som i våras när jag var där.
 
När vi beskådat utsikten började vandringen neråt igen. Då kom vi in i skog med massor av svamp. Vi hittade även en liten groda. Byxorna blev leriga och blöta när jag låg där på marken och fotade.
 
 Vi fortsatte vår vandring genom skogen efter svampfotograferingen och vi kom fram till Mörkahålkärret. Det är ett kalkkärr och där omkring hittade vi mer svamp. Fina flugsvampar som jag bara var tvungen att fotografera.
 
 Efter det promenerade vi sista sträckan som var kvar till Stocklycke.
 
Det var en väldigt bra led med härlig variation på naturen. Den var också lagom lång för en halvdagsutflykt. När man bara vill ut i naturen litegrann och när man vill ha tid att stanna och fota utan att känna att man måste gå långt. Jag var verkligen helnöjd med den halvdagen på Omberg.
 
Precis när vi kom fram till Stocklycke började det duggregna. På E4an hem sen var det väldigt lokala skurar och växlande väder. Så vi hade väldigt tur med vädret då vi fick perfekt vandringsväder.
 
10 september 2017
 
 
Foto: Natur, Foto: Östergötland | | 12 kommentarer |

Trafik, föräldramöte, kompisar och skog

Jag har knappt hunnit vara hemma den här veckan känns det som. När jag har varit hemma har jag inte varit så mycket vid datorn, därav så har bloggen inte uppdaterats så mycket som jag kanske hade velat. Men ibland tar verkligheten lite mer tid och den prioriteras. Jag ska ju leva livet där och inte leva för bloggen (även om det är kul att blogga och dokumentera sitt liv och visa upp bilder). Hur som helst, nu kommer ett inlägg med vad jag har gjort den här veckan som har varit.
 
Vi skulle börja med ett nytt temaområde på jobbet (i SO och NO jobbar vi temavis). Det temat är "trafiken i närområdet". När vi satt och började med lektionsplaneringen i måndags kläcker jag ur mig att jag kan gå runt och fota övergångsställen, vägskyltar och sådant som finns runt omkring skolan eftersom jag ändå hade tänkt ta en promenad efter jobbet. Sagt och gjort. Jag drog med mig Adine ut i måndags efter jobbet och vi promenerade runt i Ryd. Jag fotade även lite flugsvamp som vi såg från vägen och svampbilderna kommer i ett annat inlägg. När vi kom hem från promenaden satte jag mig och redigerade bilderna, för de skulle vara klara till tisdagen. Det blev många användbara bilder (som inte var svampbilder) som jag la in i en PowerPoint-presentation.
 
 
Under tisdagen hade vi lektionen där vi visade mina trafikbilder. Vi gick igenom vad de olika skyltarna betydde och barnen tyckte det var jättekul med bilder där de kände igen miljön. På tisdagskvällen var det dags för föräldramöte på jobbet, så det blev en lång dag. Men det var ganska skönt då vi hann med mycket under eftermiddagen innan föräldramötet började. Sedan gick föräldramötet bra också. Det är kul att träffa alla nya föräldrar nu när man har en ny klass. Det var med andra ord en lång men bra dag på jobbet.
 
 
Efter jobbet på onsdagen hämtade jag ut två paket och sen hämtade jag upp Tove på vägen hem. Hon följde med mig hem och vi fikade. Det var supermysigt. Vi hade inte setts sen i början av sommaren så det var verkligen på tiden.
 
I torsdags tog jag bilen hem till Sofie efter jobbet. Vi hade inte heller setts på jättelänge och jag hade aldrig varit hemma hos henne förut (trots att vi har känt varandra sen hösten 2011). Vi gick en promenad med hennes hund innan vi satte oss i soffan och drack te. Vid sjutiden åkte jag hemåt igen och lämnade tillbaka Annas cykel till henne.
 
På fredagskvällen gjorde jag ingenting, vilket var jätteskönt efter att ha gjort någonting varje dag efter jobbet hela veckan. Jag satt en del vid datorn och redigerade bilder. Hade kvalitetstid med Selma i TV-soffan.
 
Jag vaknade klockan åtta på lördagen, låg kvar i sängen och läste i en timme. Därefter klev jag upp och åt frukost framför Nyhetsmorgon innan jag började städa i lägenheten. Jag rensade i tre garderober och gick iväg med kartonger och plast till återvinningshuset. Vid tretiden åkte jag och hämtade upp Jonas och sen åkte vi till Tinnerö för att leta får. Vi hittade först kor som nyfiket kom fram och hälsade efter att vi hade suttit i gräset en stund, de är verkligen stora när de kommer fram nära och man sitter på marken. Efter en del letande hittade vi även fåren. Vi fotade en hel del och så satte vi oss och fikade kaffe och bullar i fårhagen. Väldigt bra eftermiddag.
 
Hej kossan!
 
Idag gör jag inte så mycket alls. Redigerar bilder från Omberg som vi besökte för en vecka sedan (bilderna därifrån kommer upp här imorgon). Jag ska också redigera bilderna från gårdagens Tinnerö-besök så att de bilderna också kan läggas upp här på bloggen senare i veckan som kommer. Nu när jag redigerar bilder lyssnar jag på Framgångspodden, det är så skönt att ha något inspirerande att lyssna på när man redigerar bilder tycker jag. 
 
 
Vardag: Blandat | | 10 kommentarer |
Upp