En dyr lärdom

I början av sommaren testade jag hur det var att köra in i mitträcket på E4:an. Det är väl en lärdom jag gärna hade varit utan. Men jag lärde mig att jag hanterade en sådan situation väldigt bra under omständigheterna. Nu är allt klart med reparationen av bilen också. Jag har redan skrivit om hur "olyckan" gick till men jag kan dra det igen. Det blir ett långt inlägg, men jag vill (för min egen skull) ha hela historian dokumenterad i ett inlägg.
 
Där jag kom upp på E4:an (från Värmdöhållet på väg 75) så hamnar man direkt i vänsterfilen. Det var ganska mycket trafik den dagen och det var många som bytte fil hej vilt i alla tre filer, vilket jag tyckte kändes lite stressigt. Men jag körde på i vänsterfilen utan att riktigt hitta ett säkert läge att kunna byta till höger- eller mittfil. Jag låg i vänster filen ett tag. Helt plötsligt kände jag mig prejad och någon sekund senare hörde jag glas krossas och jag var inne i mitträcket. Jag hajade till och kom tillbaka rätt in i filen och fortsatte att köra. Det var jätteläskigt och jag såg framför mig hur hela fronten på bilen var trasig. Men det var inte läge att stanna då det var mycket bilar och jag bedömde att min bil lät och gick som vanligt.
 
Jag stannade vid Nyköpingsbro och kollade på skadorna. Det var inte alls så illa som jag trott. Glaset som hade krossats var det runt den lilla blinkerslampan på sidan av bilen och sen var det lite buckligt och en lång repa längs med nästan hela förarsidan. Jag satte mig i bilen och fortsatte köra hem.
 
När jag kom hem ringde jag mamma och pappa, vilket kändes jättejobbigt. Jag hade ju förstört mammas gamla bil (som visserligen är min då jag köpt den). Men de var så peppande och berömde mitt agerande, mina föräldrar är så otroligt bra. Jag ringde också försäkringsbolaget och precis som jag misstänkt så täckte inte försäkringen någonting (då jag bara har halvförsäkrat min bil). Däremot rekommenderade försäkringsbolaget två bilplåtverkstäder. Jag försökte ringa båda men fick inget svar. Jag beslutade då att skjuta upp problemet till efter semestern.
 
Mobilbilder på skadan.
 
Sista dagen på min semester åkte jag till ena plåtverkstaden och för skadebesiktning på bilen. De sa att man var tvungen att byta alla plåtar på förarsidan och att det skulle bli dyrt. Det kändes som att de inte alls förstod vad jag ville ha för reparation. Spontant åkte jag även till den andra plåtverkstan. Magkänslan där kändes så mycket bättre, de förstod att jag bara ville fixa till bucklan vid förardörren (då det lät när dörren öppnades) och repan så att det inte skulle bildas rost.
 
Första firman ringde upp samma dag och lämnade ett väldigt högt pris som jag aldrig skulle betala med tanke på bilens värde. När jag tackade nej så sa de att de förstod men kunde ändå fixa bucklan "så att jag skulle kunna köra bilen".
 
Andra firman ringde upp två dagar senare och lämnade ett rimligt pris. Jag visste att det skulle kosta mycket men jag ville att bilen skulle bli fixad. Jag fick ett datum när jag kunde lämna in bilen.
 
Förra veckan på måndagen lämnade jag in bilen. Det kändes jättejobbigt även om jag också kände att jag lämnade bilen på ett bra ställe. En och en halv vecka senare (i onsdags) ringde dem och sa att bilen var färdig. Så i torsdags morse fick jag skjuts till verkstaden av Anna för att hämta ut bilen. Det kostade det jag hade blivit lovad och bilen var otroligt fin. Man ser inte att den har varit skadad. Dessutom var bilen nytvättad så alla sidor såg bättre ut än innan jag lämnade in den.
 
Såhär ser bilden ut efter reparationen (åkte och fotade efter jobbet idag).
 
Otroligt bra service från plåtverkstaden jag valde. Jag skulle inte kunna vara mer nöjd! Därför kan jag varmt rekommendera MT's Bilplåt i Linköping om man får en skada på bilen. Se bara på bilden ovan, man kan inte se att den sidan var krockskadad.
 
Det var så skönt att det gick så bra som det gick. Jag är glad över att det inte blev fler bilar inblandade och att jag (och hunden som jag hade i bilen) inte tog någon skada. Jag är så tacksam över hur allting ändå slutade.
 
Vardag: Blandat | |
#1 - - Anita:

Härligt att du blev nöjd med servicen!

Svar: Ja, det känns så otroligt bra! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Håkan:

Tack för de värmande orden. Nu är väl bilen inte direkt krockskadad, även om den fick imponerande fartränder. Kan ju bara konstatera att jag i fortsättningen kommer känna mig ännu mer trygg att åka med dig, du gör uppenbarligen inget oöverlagt, även om det blir stressigt i överkant. Får be om ursäkt för att jag ibland kommit med kommentarer från passagerarsätet. Kan dock inte lova att jag klarar hålla tyst i framtiden (förmodligen lite yrkesskadad efter över 30 år bakom ratten i jobbet)

Svar: Tack själv! :D Jomen lite, jag krockade ju lite med mitträcket och bilen blev skadad, då är den ju lite lätt krockskadad. Det är väl tur det så att du inte blir jätterädd och aldrig vill åka med mig ;) Du brukar ju faktiskt inte kommentera min körning tycker jag, så du är inte en jättejobbig passagerare ;)
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Iza Palm:

Superbra service! Det är ju AO att ha en bra verkstad att luta sig mot, att känna sig trygg i det !

Svar: Ja, verkligen! Skulle jag repa bilen igen (vilket jag hoppas att jag slipper vara med om) så vet jag vilken verkstad jag ska välja :)
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - JUNITJEJ:

Det är jobbigt, när man är med om att bilen blir skadad på ett eller annat sätt. Skönt att bilen är reparerad nu!

Svar: Ja, det var jättejobbigt att den var skadad men det är verkligen skönt nu när den är fin igen :D
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Alice Lindström:

Vilken tur att bilen gick att fixa och fy vad läskigt!

Svar: Ja, det var jätteskönt att den gick och laga och att det inte kostade lika mycket som jag köpte bilen för ;) Jo, det var lite läskigt, men skönt att det gick så bra ändå :)
Fotograf Annie Fredriksson

#6 - - Days by Johanna:

oj skönt det inte gick värre och du klarade.

Känner igen den känslan när du ringer dina föräldrar. Jag smällde med min helt nya bil när jag haft den 2dagar och när jag ringde hem för berätta det mådde jag jätte dåligt, men de sa ungefär som dina föräldrar. Viktiga man själv mådde bra. Bilar går för det mesta och laga!

syns verkligen inget alls!

Svar: Ja, det var verkligen tur i oturen :) Jobbigt att du smällde med din nya bil efter två dagar. Jag hade ändå haft min i ett år, det jobbigaste var att det var mammas gamla :P Men jo, det viktigaste är ju att ingen blir skadad (saker går ju som sagt att laga). :)
Fotograf Annie Fredriksson

#7 - - Erik (Frankrike):

Hej Annie

Ja det är en god service. Bilen är mycket vacker. Du har tur .I alla fall är karosserireparationer mycket dyr. Varje fran oss kan ha en olycka.
Varma hälsningar
Erik

Svar: Hej! Tack så jättemycket, jag gillar verkligen min lilla bil :D Det var ganska dyrt men helt okej pris ändå, jag var förberedd på att det skulle kosta...Varma hälsningar
Annie
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp