Trafik, föräldramöte, kompisar och skog

Jag har knappt hunnit vara hemma den här veckan känns det som. När jag har varit hemma har jag inte varit så mycket vid datorn, därav så har bloggen inte uppdaterats så mycket som jag kanske hade velat. Men ibland tar verkligheten lite mer tid och den prioriteras. Jag ska ju leva livet där och inte leva för bloggen (även om det är kul att blogga och dokumentera sitt liv och visa upp bilder). Hur som helst, nu kommer ett inlägg med vad jag har gjort den här veckan som har varit.
 
Vi skulle börja med ett nytt temaområde på jobbet (i SO och NO jobbar vi temavis). Det temat är "trafiken i närområdet". När vi satt och började med lektionsplaneringen i måndags kläcker jag ur mig att jag kan gå runt och fota övergångsställen, vägskyltar och sådant som finns runt omkring skolan eftersom jag ändå hade tänkt ta en promenad efter jobbet. Sagt och gjort. Jag drog med mig Adine ut i måndags efter jobbet och vi promenerade runt i Ryd. Jag fotade även lite flugsvamp som vi såg från vägen och svampbilderna kommer i ett annat inlägg. När vi kom hem från promenaden satte jag mig och redigerade bilderna, för de skulle vara klara till tisdagen. Det blev många användbara bilder (som inte var svampbilder) som jag la in i en PowerPoint-presentation.
 
 
Under tisdagen hade vi lektionen där vi visade mina trafikbilder. Vi gick igenom vad de olika skyltarna betydde och barnen tyckte det var jättekul med bilder där de kände igen miljön. På tisdagskvällen var det dags för föräldramöte på jobbet, så det blev en lång dag. Men det var ganska skönt då vi hann med mycket under eftermiddagen innan föräldramötet började. Sedan gick föräldramötet bra också. Det är kul att träffa alla nya föräldrar nu när man har en ny klass. Det var med andra ord en lång men bra dag på jobbet.
 
 
Efter jobbet på onsdagen hämtade jag ut två paket och sen hämtade jag upp Tove på vägen hem. Hon följde med mig hem och vi fikade. Det var supermysigt. Vi hade inte setts sen i början av sommaren så det var verkligen på tiden.
 
I torsdags tog jag bilen hem till Sofie efter jobbet. Vi hade inte heller setts på jättelänge och jag hade aldrig varit hemma hos henne förut (trots att vi har känt varandra sen hösten 2011). Vi gick en promenad med hennes hund innan vi satte oss i soffan och drack te. Vid sjutiden åkte jag hemåt igen och lämnade tillbaka Annas cykel till henne.
 
På fredagskvällen gjorde jag ingenting, vilket var jätteskönt efter att ha gjort någonting varje dag efter jobbet hela veckan. Jag satt en del vid datorn och redigerade bilder. Hade kvalitetstid med Selma i TV-soffan.
 
Jag vaknade klockan åtta på lördagen, låg kvar i sängen och läste i en timme. Därefter klev jag upp och åt frukost framför Nyhetsmorgon innan jag började städa i lägenheten. Jag rensade i tre garderober och gick iväg med kartonger och plast till återvinningshuset. Vid tretiden åkte jag och hämtade upp Jonas och sen åkte vi till Tinnerö för att leta får. Vi hittade först kor som nyfiket kom fram och hälsade efter att vi hade suttit i gräset en stund, de är verkligen stora när de kommer fram nära och man sitter på marken. Efter en del letande hittade vi även fåren. Vi fotade en hel del och så satte vi oss och fikade kaffe och bullar i fårhagen. Väldigt bra eftermiddag.
 
Hej kossan!
 
Idag gör jag inte så mycket alls. Redigerar bilder från Omberg som vi besökte för en vecka sedan (bilderna därifrån kommer upp här imorgon). Jag ska också redigera bilderna från gårdagens Tinnerö-besök så att de bilderna också kan läggas upp här på bloggen senare i veckan som kommer. Nu när jag redigerar bilder lyssnar jag på Framgångspodden, det är så skönt att ha något inspirerande att lyssna på när man redigerar bilder tycker jag. 
 
 
Vardag: Blandat | |
#1 - - Netti Starby:

Vad kul att eleverna uppskattade bilderna och så bra dom blev! :-D Kramis

Svar: Ja, det var jättekul! Helt klart värt jobbet att fota bilderna :D Kram
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Johanna Utterberg:

Låter som en härlig vecka och vad kul att barnen uppskattade och kände igen sig i bilderna du tagit :)

Svar: Det var verkligen en härlig (men intensiv) vecka :) Det var superkul att barnen gillade bilderna :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Mathilda:

Åh så söt ko! :D Nu är jag äntligen tillbaka på bloggen efter omständigheterna, in och kika! Kram

Svar: Javisst var hon söt! :) Kul att du är tillbaka. :) Kram
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - elin:

Låter som en bra vecka!<3

Svar: Det var en jättebra vecka :D Men ser fram emot en lite lugnare vecka nu :P
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Carro:

vad rolig idé med bilderna!
var föräldramöte på min skola tidigare i veckan, man var lagom trött efter den arbetsdagen hehe :p

Svar: Ja, det var en riktigt lyckad idé så det var kul! :) Jo, man blir ju lite trött efter långa arbetsdagar :P
Fotograf Annie Fredriksson

#6 - - Linnea Kin:

bra tips att lyssna på poddar när man redigerar eller gör nåt annat vid datorn typ :)

Svar: Ja, det gör jag nästan alltid numera. Förut lyssnade jag mest på musik men gillar att lyssna på någon som pratar om något intressant ämne istället när man ändå redigerar. Musik lyssnar jag på om jag ska blogga eller läsa något på datorn :)
Fotograf Annie Fredriksson

#7 - - tess:

Vilka härliga bilder. Älskar kossor!

Svar: Tack så jättemycket! :D Fler bilder på kossorna kommer upp i något annat inlägg (kanske nästa vecka) :)
Fotograf Annie Fredriksson

#8 - - Iza Palm:

Smart idé ju! Det var ju asbra ! :D En skön vecka :)

Svar: Ja, eller hur ;) Det var kul att idén blev så lyckad :) Skön vet jag väl inte, men rolig och händelserik var veckan. :P :)
Fotograf Annie Fredriksson

#9 - - Iza Palm:

Skönt att få mycket gjort, men kanske blev lite för mycket? :)

Svar: Jo lite för mycket kanske ;) Men får kompensera det med en lugnare vecka nu. Gör typ ingenting efter jobbet den här veckan :)
Fotograf Annie Fredriksson

#10 - - Iza Palm:

Det är bra, man måste hinna andas också! :D

Svar: Precis :)
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp