Två veckor som flög förbi

Nu har jag inte bloggat om min vardag på två veckor, anledningen till det är att jag har haft fullt upp (som vanligt) och sen var jag bortrest i en vecka. Jag börjar att skriva om veckan innan påsk, sen skriver jag om mitt påsklov. Det blir ett långt inlägg men jag vill spara mina vardagar såhär, för jag tycker att det är kul att gå tillbaka till. Hur som helst.
 
26-29 mars
Det var jobb de fyra dagarna innan påsk som vanligt.
 
På måndagen promenerade jag med Karro ner på stan efter jobbet och vi fikade på Espresso house. Efter det tog jag bussen hem och mötte upp Tove som skulle låna min skrivare. Hon stannade även på te efter att hon lånat min skrivare så det blev ganska sent. Men det gör ingenting för det var trevligt.
 
På tisdagen var jag bara hemma efter jobbet och redigerade klart två videos. Dels den som kom upp på tisdagen om hur mitt fotointresse startade och dels den som kom upp nu i tisdags om min stora kameraryggsäck.
 
Efter jobbet på onsdagen tog jag en promenad med Tove och efter promenaden gick vi hem till mig och fikade. Det blev lite senare än vad vi tänkt den här kvällen också. Vi hade helt enkelt för trevligt. När Tove hade gått packade jag lite inför påsken.
 
När jag slutade jobbet på torsdagen gick jag hem och packade ihop det sista. Vid fyratiden åkte jag och hämtade upp Mari och Kalle och vi körde tillsammans till Stockholm. Det är så skönt och mycket roligare att köra med sällskap i bilen. Jag kom hem till mamma och pappa vid sjutiden, då hade jag huset för mig själv för mamma och pappa var i skärgården.
 
30 mars - 7 april - semester!
 
Första dagen på semestern ställde jag klockan på 06.30, då gick jag upp och gjorde matsäck och gick hemifrån. Jag mötte upp Frida på tåget in till Centralen. I Centralen bytte vi tåg mot Nynäsgård och därifrån tog vi buss 852 ut till Ankarudden på Torö och sedan tog vi en båt ut till en skärgårdsö. Vi kom fram 10.30 till en ö som jag blev helt förälskad i med dess klippformationer. Vädret var helt underbart också. En perfekt utflykt. 15.20 tog vi båten tillbaka till fastlandet och tre timmar senare var jag åter hemma hos mina föräldrar.
 
Foto ute på en skärgårdsö. Foto: Frida
 
 
 Lunchutsikten på långfredagen.
 
 
Jag ställde klockan igen andra dagen på semestern, det var för att åka ut till min skärgårdsö. Vid åtta åkte jag från mamma och pappa, det var nästan ingen trafik så det var jätteskönt och jag kom tidigt till bryggan. Jag satte mig i solen och läste i väntan på båten. Båten kom också tidigt så jag klev på och köpte en kaffe och en bulle och väntade på att båten skulle åka mot min ö. Vid elva var jag framme vid min ö och mina föräldrar mötte mig vid bryggan. Vi åt lunch när vi kom fram till stugan. På eftermiddagen tog mamma och jag en promenad till andra sidan viken, jag fotade såklart en massa. Vi åt lamm till middag och en passionstårta till efterrätt, är det påskafton så är det. En väldigt perfekt dag.
 
Mamma fotade mig när jag låg och fotade hällkar. Foto: Eva
 
På söndagen tog jag sovmorgon. Det var en väldigt gråmulen dag och det kändes segt. Jag åt frukost ute som vanligt när jag är på ön. Sen gick jag in och läste i princip hela dagen, bortsett från en promenad med mamma ut på uddarna. Vi kollade också på miniserien "Miniatyrmakaren" som finns på SVTplay, en väldigt bra serie baserad på boken med samma namn som är en väldigt bra bok. Det var en seg dag men också väldigt skön och jag blev inte rastlös trots att vi inte gjorde någonting.
 
Måndagen bjöd på bättre väder och även den dagen startade jag med frukost utomhus. Efter frukosten gick jag en runda med busksaxen och sågen för att rensa lite sly på tomten. Två skottkärror med sly körde jag till brännhögen. Sen bar jag stockar till vedbacken som pappa sågade i mindre bitar som mamma kunde klyva till ved. Det är så skönt med den typen av kroppsarbete, typ träning kombinerat med nytta ute i det fria. Jag pausade med läsning ute i solen och jag fotade på kvällen. Efter middagen spelade vi plump och eldade i kaminen.
 
Foto på kvällen
 
Jag åt såklart frukost utomhus på tisdagen också. Det var en jättesolig dag. Jag släpade grenar till brännhögen och bar stockar till vedbacken. Det blev en kortare fotorunda innan lunchen. På eftermiddagen följde jag med mamma och pappa till båten, de skulle nämligen tillbaka till fastlandet. När jag hade vinkat av dem och kommit tillbaka till stugan satte jag mig i eftermiddagssolen med en öl och läste. Det blev en lugn kväll själv i stugan. Det är verkligen skönt att vara där helt själv ibland.
 
Vinka av mamma och pappa vid båten.
 
 
På onsdagen var det återigen en gråmulen dag. Det regnade en del. Jag åt frukost ute som vanligt men sen gick jag in i stugan och läste. Selma ville också mest vara inne, då är det riktigt tråkigt väder om hon inte vill vara ute. På eftermiddagen trotsade vi dock vädret och gick ut en runda tillsammans. Jag filmade även en video. Hon är så mysig som hänger med, springer i förväg och gör lyckoskutt och far kanske upp i ett träd och väntar ikapp mig för att bli klappad. Kvällen tillbringade jag i soffan och tittade på fredagens avsnitt av Let's Dance.
 
Fotar när jag filmar när jag fotar.
 
Jag packade ihop mina saker på torsdagen. Gick en kort fotorunda. Läste inomhus med Selma i knät. Jag bar in ved. På eftermiddagen stängde jag av vattnet och elementen. Stoppade in en motvillig katt i reseburen och begav mig mot båten. Båt i en timme sedan körde jag hem till Linköping och det tog ungefär tre timmar. Det var inte så mycket trafik vilket var jätteskönt. Men det var väldigt fint när dimmorna dansade i kvällssolen och man inte får stanna på E4an, haha.
 
Igår ställde jag klockan tidigt. Det skulle komma ett företag och sätta upp någon temperaturmätare i min lägenhet någon gång mellan 07.45-16.00. Jag fick väldigt mycket gjort på förmiddagen, jag gick igenom många av skärgårdsbilderna och redigerade en video som kommer upp på tisdag. Han som satte upp temperaturmätaren kom vid 12-tiden. Därefter tog jag en promenad i blåsvädret ner till stan för att köpa tvättmedel. Jag hämtade även ut ett paket på vägen hem från stan. Åt pannkakor som sen lunch när jag kom hem. Fortsatte redigerandet och sen på kvällen tittade jag på Let's Dance och läste.
 
Idag tog jag bussen ner på stan för att möta upp Karro. Vi kollade i lite olika butiker innan vi lunchade på stan. Sen kikade vi runt i lite fler butiker. Jag gick sedan hem i solen, det är så varmt ute nu. Jag filmade en video när jag kom hem. Nu sitter jag och dricker te och skriver det här inlägget. Snart kommer Tove över till mig. Det är så härligt att ha kompisar så nära så man kan ses med kort varsel.


Sen kanske du kan räkna ut att det kommer komma väldigt många skärgårdsbilder här på bloggen framöver, jag kommer inte kunna låta bli.
Hoppas att du också har haft en härlig påsk!
 
Vardag: Blandat | |
#1 - - sarah:

åh fina bilder

Svar: Tack så jättemycket!! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Rebecca Adnell:

Skärgården är verkligen för vacker! <3

Svar: Ja, verkligen, jag kan inte få nog av den övärlden utanför Stockholm! :)
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Denise:

Men alltså vilken härlig utflykt i skärgården! :D

Svar: Ja, det var helt underbart och jag älskar verkligen skärgården! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Pauline Hurtig:

åh vad mysigt, fina bilder!Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp