Snöiga hundpromenader och skärgårdsäventyr

Sportlovsveckan är över för min del. Den har bestått av lite gott och blandat, toppar och dalar. I början av veckan var jag i Linköping och hängde med kompisar, fika på stan med Mari. Promenad med Karin och promenad med Adine.
 
På onsdagen fyllde jag år och jag bestämde mig för att brumma upp mot Stockholm (fast jag hade tänkt åka upp på torsdagen). Lånade Cilis hundar och tog långpromenad med dem och pappa. Sen kom brorsan hem efter en vecka i Indien så det var kul att träffa honom och höra om hans äventyr där.
 
På torsdagen lånade jag Cilis hundar igen. Det är så mysigt. Jag längtar verkligen tills jag kan skaffa hund, för så fort jag har möjlighet så måste jag ha hund. Efter det mötte jag upp Martin i Sollentuna C, vi hade inte setts på över ett år, så det var väl på tiden. Vi tog en promenad vid Edsviken och fikade.
 
Sollentuna, en av lånehundarna, Djurgården
 
På fredagen ringde klockan redan fyra på morgonen, helt galet, men jag skulle på äventyr så det var helt självförvållat och okej. Vid sextiden mötte jag upp Amanda vid Slussen. Vi tog bussen till Stavsnäs och därifrån båten till Sandhamn. I lite över fem timmar strosade vi runt på Sandhamn. Det var jättemysigt. Jag hade bara varit  där på sommaren förut så det var lite annorlunda, mycket mindre folk och faktiskt mysigare. Jag älskar skärgården på vintern, vill ha mer sådant. Mer om Sandhamn i text och bilder lägger jag upp här senare. Så länge kan ni läsa Amandas inlägg om dagsutflykten här.
 
Mot Sandhamn & Sandhamn
 
Lördagen gick i ett lite lugnare tempo. På förmiddagen tog jag en promenad i skogen med mamma. Sedan blev det mest läsning för min del. Hjälpte mamma och pappa med att bära köksbord (de har köpt ett nytt). Middag åt vi hela familjen tillsammans och avslutades med tårta. För jag fyllde ju år i veckan som var och pappa fyller år den här veckan.
 
På söndagen åkte jag in till Centralen och mötte upp Josefina, som jag inte hade träffat sen i somras. Vi promenerade ut på Djurgården och tog en rejäl runda där. Fikade våfflor på ett café där ute och hade en väldigt trevlig dag.
 
Igår var jag på begravning. Jag tänker inte skriva så mycket mer om det här, men det var en väldigt fin ceremoni. Och jag får sådär blandade känslor av att vara jätteledsen och samtidigt lycklig. Ledsen för att det finns en tomhet och en saknad. Lycklig för att jag har så många fina minnen och så många fina människor kvar runt omkring.
 
Idag körde jag tillbaka till Linköping trots varningar om snökaos i trafiken. Och det tog lång tid att köra hem. Vissa sträckor på E4an (främst i Sörmland) såg man nästan ingenting och där var hastigheten 50km/h. Det kändes ändå stabilt och tryggt, men lite läskigt när man åkte förbi ett antal olyckor. Men jag kom hem med bilen hel.
 
Nu ska jag föra över bilder från minneskorten till datorn och börja kolla på bilderna innan jag ska hänga tvätten. Slängde in all smutstvätt i tvättmaskinen när jag kom hem, älskar att ha tvättmaskin i lägenheten. Sen blir det en lugn kväll för att ladda upp inför en lång jobbdag imorgon. Jag ska dricka te och titta på serien "Big Little Lies", läste ut den boken i lördags och den var bra, så nu måste jag ju se serien också.
 
 
Vardag: Blandat | | 12 kommentarer |
Upp