Skog och foto

Den här veckan har känts både lång och kort. Det är lite konstigt.
 
Lärarjobbet går bra och det är så kul att jobba med att lösa vissa problem och se en utveckling. I onsdags efter lektionerna var det dock inte lika kul, då var vi iväg på kurs. En kurs jag tycker kändes ganska meningslös, men ett måste för att få undervisa i det ämnet. Men jag har svårt att gå på kurser där de typ berättar vad som står i en text som jag kan läsa och göra vissa moment som om man vore sju år. Jag som för det mesta är positiv blir typ komiskt negativ. Hur som helst, det var fint på vägen hem från kursen, då dansade stora snöflingor i luften.
 
I fredags med jobbet var vi i skogen med barnen och de fick fota vintertecken. Så mysigt, jag blir så glad av att få komma ut lite i naturen. Efter jobbet i fredags gjorde jag inte alls mycket, kollade på "På spåret" och gick och la mig ganska tidigt.
 
I fredags i skogen (fotad med min lilla spegellösa systemkamera).
 
Annars i veckan har jag hunnit träffa flera kompisar. Karin och jag tog en promenad i måndags. Jag träffade Adine i tisdags för att låna hennes cykel (så jag kunde göra sällskap med kollegorna till kursen i onsdags). I torsdags åkte jag ner på stan och köpte mer te då det höll på att ta slut (tur att de hade den sorten jag ville ha inne). Efter teköpet kom Tove hem till mig, vi fikade och tittade klart på Jul i Kapernaum (julkalendern från 1995).
 
Igår tänkte jag gå upp tidigt för att fota, men det var sådär gråmulet och träden var grönbruna så det kändes inte alls inspirerande. Därför redigerade jag istället klart en video till min Youtube som kommer upp på tisdag. Sedan blev planerna för dagen lite ändrade så jag fick mer tid mitt på dagen. Så då kom jag iväg ut med kameran ändå. Jag fick med mig en kompis till Tinnerö och vi fotade. Det var så härligt att äntligen bara få ligga på marken och fota skog och vatten och snö. När jag kom hem hann jag vara hemma någon timme innan jag fick besök och det blev en mysig kväll med massa prat och musik.
 
Från gårdagens fotopromenad.
 
Idag tänkte jag inte göra så mycket alls. Eller så slutar det med att jag ringer en kompis eller rastar kameran igen. Jag får se lite hur det blir idag, ta det lite som det kommer. Sådana dagar kan vara så sköna.
 
Vardag: Blandat | | En kommentar |

Välj rätt kamera

Det vanligaste fotofrågan jag får tror jag är just den om kameraval. "Vilken kamera ska jag välja?". Jag tycket att det är en väldigt svår fråga att svara på då behoven är ganska individuella. Hur som helst, här är en video där jag egentligen inte alls svarar på frågan, men försöker lite.
 
 
 
Youtube | | 4 kommentarer |

Året 2017 - del 4 av 4

Oktober blev lite lugnare. Mamma och pappa kom på besök en helg och vi åkte till Norrköping en sväng. Jag läste mycket i min läsfåtölj hemma. Jag var på fotopromenad med Linslusen, första aktiviteten med fotoföreningen jag var med på sedan jag gick ur styrelsen. Jag hade ett bröllopsmöte om ett bröllop jag ska fota nästa år. Det blev en utflykt till Bjärka-Säby med Adine. Jag bytte däck på bilen och brummade upp mot ett höstlov i Stockholm. Där fotade jag Cilis hundar och fotade även Chanelle igen. Sen åkte jag med Selma ut till skärgården, där vi tillbringade några dagar alldeles för oss själva.
 
 
November kom och jag var kvar på min skärgårdsö. Pappa kom ut till ön och vi tog upp båtarna inför vintern. Sen åkte jag tillbaka till Linköping. Hade en spontan AW med Mari. Åkte till Stockholm en gång till för att hämta Selma som hade fått en lite längre skärgårdsvistelse och lämnade två tavlor hos mamma och pappa. I slutet av november fick jag besök av Frida, det var en mysig helg. En kväll fotade jag i Gamla Linköping med Adine.
 
December kom och jag gick på julmarknad i Gamla Linköping med Anna och Kristoffer. Jag fick hem min nya kamera, bakade lussebullar och promenerade med Karin. Jag fotade vinterljus med Adine. Det blev en tur till Stockholm för att fira lilljulafton med farmor och familjen. Jag hade också ett fotojobb i Stockholm. I mitten av december var det julfest med jobbet. Jag packade och styrde inför julledigheten och var överlycklig över snön i några dagar. Jag fick jullov och jag åkte återigen upp till Stockholm för att åka vidare upp till mormor. Jag fick en vit och mysig jul som började med en skogspromenad till en tjärn. I mellandagarna åkte jag och familjen till Uppsala och såg nya Star Wars och åt på restaurang. Jag träffade också min ena kusin i mellandagarna och åt middag med henne och hennes mamma. Sedan åkte jag ut till skärgården där jag avslutade året på bästa sätt med mamma, pappa och min äldsta kusins familj.
 
Året 2017 | | Kommentera |
Upp