Full fart och full av energi

Den här veckan har jag hunnit med mycket saker, både på jobbet och efter jobbet. Det har varit så roligt och jag är så full av energi. Jag är så pepp på att göra så mycket just nu.
 
I måndags efter jobbet mötte jag upp Sofie, vi tog en promenad i skogen och gick sedan hem till mig och fikade. Det var en jättetrevlig kväll.
 
Tisdagen var min enda oplanerade kväll efter jobbet. Då redigerade jag gravidbilder från helgen och svarade på lite mail. Däremot hade jag världens huvudvärk så jag stängde av datorn strax efter 19 och bäddade ner mig i sängen och lade mig och läste. Sen lagom tills jag skulle sova så var huvudvärken borta. Det var en jättebra kväll och en bra huvudvärk som gjorde att jag inte satt vid datorn hela kvällen.
 
På onsdagen efter jobbet gick jag hem och hämtade bilen. Sen hämtade jag upp Mari och så åkte vi till Tornby tillsammans. Först ett stopp på Plantagen för att köpa lite jord, sen råkade jag få med mig några nya växter hem också. Efter det åkte vi vidare till Maxi för storhandling. Det är så bra att kunna kombinera nytta med nöje och handla samtidigt som man umgås.
 
Efter jobbet i torsdags åkte jag ner till stan och mötte upp Anna. Jag köpte lite nytt te och sen tog vi en fika. Lite senare dök Kristoffer upp på fiket också och gjorde oss sällskap.
 
I fredags åkte jag en sväng till Tornby igen efter jobbet för att handla lite som jag hade glömt. Sedan hem och redigera lite bilder och fixa lite i lägenheten. Vid 18-tiden kom mamma och pappa till Linköping och vi åt middag ihop hos mig. Efter middagen åt vi ost och kex, pratade en massa och hade en väldigt mysig fredagskväll.
 
Lördagsfrukost
 
Mamma och pappa har ju varit i Linköping massor av gånger (min moster flyttade hit i början av 90-talet) så de har sett mycket av staden, så jag får hitta på lite andra utflyktsmål (för man kan ju inte sitta inne i en lägenhet hela dagen). Igår åkte vi därför till Vadstena. Först besökte vi klosterkyrkan, jag tycker att det är så häftigt att gå in i sådana byggnader. Vi fick också lite guidning av en kvinna som jobbade där, väldigt trevligt. Sen träffade vi en gammal präst som också pratade med oss. Sen tittade vi på klosterruinen, promenerade längs med Vättern och kikade på slottet. Vi lunchade och sen åkte vi hem till mig. Pappa hjälpte mig att sätta upp skivor ovanför bokhyllan så att Selma inte ska råka ramla ner bakom bokhyllan igen. Till middag åt vi lamm och sen hade vi en lugn hemmakväll. 
 
Lite foto vid Vätterms strand i Vadstena. Foto: Eva (mamma)
 
Idag sken solen så vi tog en promenad. Det känns verkligen att våren är på väg nu. När vi kom hem till mig åt vi våfflor till lunch. Sen tog mamma och pappa Selma och åkte hemåt. Selma får nämligen ett lite längre påsklov och ska ut i skärgården och mysa. Det är jättetomt här utan henne men hon kommer att ha det jättebra.
 
Lite foto vid Vätterms strand i Vadstena. Foto: Eva (mamma)
Vardag: Blandat | | En kommentar |

En strandlinje på Sandön

För precis en månad sedan åkte jag till Sandhamn i Stockholms skärgård över dagen med Amanda. Här kommer en bildbomb med några av bilderna som jag tog när vi promenerade vid strandlinjen på västra och södra sidan av Sandön. Jag har skrivit om hela dagen på ön här och jag har även lagt upp en video från dagenmin Youtube-kanal.
 
23 februari 2018
 
 
 
Foto: Skärgård | | 4 kommentarer |

En dag på Djurgården

För snart en månad sedan när jag var i Stockholm passade jag på att träffa Josefina. Vi bestämde träff vid Centralen. Sedan gick vi till Kungsträdgården och tog spårvagnen ut på Djurgården, vi hoppade av vid Nordiska museet. Därefter promenerade vi längs med vattnet i solen. Det var så mysigt och skönt. Vi pausade på Café Ektorpet och fikade, jag tog en kaffe och våffla med hemmagjord björnbärssylt och grädde, så gott. Därefter promenerade vi hela vägen tillbaka till Centralen igen. Det blev en rejäl promenad den dagen, men det är härligt när det både är sol och bra sällskap. 
 
Jag fotade lite (det är svårt att låta bli när kameran är med) och här är några av bilderna.
 
25 februari 2018
Pentax K-3 II & Tamron 17-50/2,8
 
Foto: Stockholm | | 3 kommentarer |
Upp