En dag på Djurgården

För snart en månad sedan när jag var i Stockholm passade jag på att träffa Josefina. Vi bestämde träff vid Centralen. Sedan gick vi till Kungsträdgården och tog spårvagnen ut på Djurgården, vi hoppade av vid Nordiska museet. Därefter promenerade vi längs med vattnet i solen. Det var så mysigt och skönt. Vi pausade på Café Ektorpet och fikade, jag tog en kaffe och våffla med hemmagjord björnbärssylt och grädde, så gott. Därefter promenerade vi hela vägen tillbaka till Centralen igen. Det blev en rejäl promenad den dagen, men det är härligt när det både är sol och bra sällskap. 
 
Jag fotade lite (det är svårt att låta bli när kameran är med) och här är några av bilderna.
 
25 februari 2018
Pentax K-3 II & Tamron 17-50/2,8
 
Foto: Stockholm | | 2 kommentarer |

En helt vanlig ovanlig vecka

Den här veckan har varit lite annorlunda men ändå ganska vanligt. Vi hade två studiedagar på lärarjobbet. Tisdag och onsdag jobbade vi utan barn med inspirerande föreläsningar och diskussioner. Det är väldigt skönt som omväxling men det var väldigt roligt att få jobba med barnen igen på torsdagen.
 
Efter jobbet på måndagen åkte jag ner till stan och fikade med Mari, sen promenerade vi hem genom dimman. Det var jättemysigt.
 
Tisdagskvällen blev en lugn hemmakväll med fotbad och True Blood.
 
På onsdagen åkte jag ner till stan efter jobbet igen, den här gången på bröllopsmöte. Jag träffade ett blivande brudpar som jag ska fotografera. Vi gick igenom lite av upplägget på dagen och vad som skulle fotograferas, samt skrev avtal. Det ska bli jättekul att komma igång och fota bröllop igen efter några månaders uppbehåll.
 
Efter jobbet på torsdagen tog jag och Adine en långpromenad i kvällssolen. Det är så skönt nu när dagarna blir längre. Så mycket vårkänslor. Jag hade också med mig nya kameran så det blev några bilder. Om man tittar nära på snön precis vid vägkanten så har den smält till så fina former.
 
 
Fredagskvällen blev en lugn hemmakväll vilket var jätteskönt.
 
Lördagen började med en sovmorgon. Sedan åt jag frukost och drack te på balkongen i solen. Det var jätteskönt. Min balkong ligger bra i solen och det är oftast vindstilla där så det kan bli ganska varmt trots minusgrader ute. Jag satt där i två timmar och läste. Därefter åkte jag till Tinnerö där jag hade en gravidfotografering. Det kändes jättebra och jag fick många fina bilder på minneskortet. Kvällen tillbringade jag i soffan framför True Blood. Jag är snart klar med den serien och efter det ska jag pausa serietittandet.
 
 
Idag skulle jag åka ut och fota, men planerna ändrades. Promenerade ner på stan med Mari istället. Vi fikade och shoppade lite. Sen tog vi bussen hem till mig och drack te på balkongen. Därefter följde jag med henne till Hemköp för jag blev sugen på soppa (det händer nästan aldrig). Så jag köpte ingredienser till en morotssoppa som min kusin bjudit mig på en gång och lagade det till middag.
 
Det har varit en jättebra vecka och nu är jag taggad på nästa vecka. Nu ska jag redigera lite fler bilder från gårdagen innan jag stänger av datorn. Sen ska jag varva ner, sätta mig i fåröljen med en kopp te och läsa.
 
 
Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |

Gravidfotografering

Nu är jag precis hemkommen från en gravidfotografering. Det var andra gravidfotograferingen med det här paret. Förra fotograferingen var för lite över två år sedan en sen höstdag i Trädgårdsföreningen här i Linköping. Den här gången jag fick även träffa deras dotter som låg i magen första gången vi fotade. Jag tycker att det är så roligt att ha återkommande kunder, det känns också som ett väldigt bra betyg.
 
Den här gången fotograferade vi i Tinnerö eklandskap. Det var väldigt soligt och snön låg på marken idag, vilket är ett ganska svårfotat väder när det kommer till porträtt. Skarpa skuggor. Kallt och varmt ljus samtidigt på något sätt. Men trots det så fick vi väldigt fina bilder. Jag tror det blir jättebra.
 
Jag var på plats ungefär en timme innan fotograferingen för att gå runt och kika ut några förslag på fotoplatser och få igång en tanke på var det finns bra ljus. Sen är jag alltid flexibel och öppen för andra förslag också. När jag går runt innan så fotar jag även lite vid de olika platserna för att se ljuset i kameran. Även om det inte alls är samma sak att fota natur som det är att fota människor så är det lite av en uppvärmning.
 
Pentax K-1 & Pentax 55/1,4
17 mars 2018
 
Upp