En dos av skärgård

En dag i slutet av februari fick jag en dos av skärgård. Men jag åkte inte ut till "min" ö utan jag tog båten till en annan ö för att upptäcka nya platser. Eller jag har varit på den ön flera gånger förut, men bara sommartid och med familjen så då har det inte blivit jättemycket foto. Så den här dagen skulle jag fota mer och få vinterbilder från en annan skärgårdsö. Amanda följde med mig ut på det här skärgårdsvinteräventyret (hon har skrivit om dagen på sin blogg). Det var första gången hon var i skärgården och jag tycker att det är riktigt kul att första gången blev vintertid, då det är lite ovanligare. Hur som helst, jag tänkte skriva och visa lite bilder från den här underbara dagen.
 
Vi möttes i Slussen klockan sex på morgonen, därifrån tog vi bussen till Stavsnäs (det tar ungefär en timme). Från Stavsnäs tog vi båten till Sandhamn. Vi gled ut i skärgården udner rosa himmel. Båtfärden tog ungefär en timme så vi tog en fika på båten. Älskar verkligen känslan när man åker Waxholmsbåten ut i övärlden.
 
Vi landade på Sandön (mer känd som Sandhamn) strax efter åtta på morgonen. Vi fotade lite i Sandhamns by och gick upp på Kvarberget och tittade ut över vattnet.
 
Därefter vandrade vi vidare genom tallskogen på upptrampade stigar tills vi kom fram till strandlinjen på västra sidan. Där promenerade vi en bit längs med stranden innan vi slog oss ner för en liten fikapaus med utsikt över vattnet och ett gäng svanar.
 
 Efter tepausen fortsatte vi längs med strandlinjen mot Trouville. Det var väldigt roligt att se Trouville på vintern. På sommaren är sandstranden full av badande turister och nu var den helt öde. Vi klättrade upp på en klippa och åt lunch med en underbar utsikt. Mat och dryck smakar så mycket bättre ute i naturen.
 
 När vi hade lunchat klart och njutit av utsikten klättrade vi ner och gick tillbaka över ön genom tallskogen. Vi svängde sedan av och gick lite längs med vattnet och som sedan tillbaka till hamnen.
 
 Det var ganska lång tid innan båten mot fastlandet skulle gå tillbaka så vi gick och fotade i byn ett tag och fotade där runt omkring. Helt plötsligt slog vädret om och det blev väldigt snöigt, det är åtta minuter mellan de två bilderna under. Jag överanvände ordet mysigt och njöt av ett snöigt skärgårdslandskap med röda stugor.
 
 Halv två gick båten mot fastlandet och vi tog en fika på den båten också. Väldigt nöjda med dagens äventyr. Jag landade hemma hos mina föräldrar igen vid femtiden och kraschade på soffan med en bok alldeles lycklig efter en dos skärgård. Samtidigt som jag genast började längta ut till mer skärgårdsluft igen.
 
Fler bilder från dagen på Sandhamn kommer dyka upp i andra inlägg här framöver. Så vill du se mer, kika in igen.
 
23 februari 2018
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv | |
#1 - - Mia Ohlson:

Men vilka underbara bilder!

Svar: Tack så jättemycket Mia!! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Ebba:

Åh, på bilder ser inte vintern lika hemsk ut som den känns haha :)

Svar: Tack så jättemycket!! :D Nä, vintern kan vara väldigt fantastiskt fin! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Iza Palm:

Den sista bilden alltså <3 Vilken härlig snöig bild !
Såg jättemysigt ut faktiskt :)

Svar: Tack! Ja, den är jättemysig, det var jättemysigt att gå där! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Pernilla:

Tack för att vi fick följa med. Trakterna är inte helt olika mina egna här på Gotland. Jag har aldrig varit i Sthlms skärgård men ska nog skriva upp det på att-göra-listan.
/P

Svar: Kul att du ville följa med :) Jag har aldrig varit på Gotland men det står på min att-göra-lista :P :) Stockholms skärgård kan jag verkligen rekommendera varmt! :)
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Ronny Sveum:

Trevlig blogg du har med många fina bilder. Men jag blir avundsjuk på att ni har/haft så mycket snö i Linköping. I Göteborg är det sämre med den varan, mest grått och trist. Inte mycket att filma och fota.
Ha det bra i snön.

/Ronny

Svar: Tack så jättemycket!! :) Vi har inte haft så jättemycket snö i Linköping, men jag har passat på att vara ute och fotat när det varit snö. Det har varit en ganska grå och trist vinter här också. :) Ha det bra du också! /Annie
Fotograf Annie Fredriksson

#6 - - Peter:

Underbara och vackra bilder. Vill också åka ut i skärgården ;-)

Svar: Tack så jättemycket! Förstår det, man kan inte få nog av skärgård :P :)
Fotograf Annie Fredriksson

#7 - - GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

Så vackert! :)

Svar: Tusen tack!! :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp