Höstfint på balkongen

 
 
Jag använder min balkong året runt. Jag älskar att kunna vara ute och få lite frisk luft utan att behöva träffa människor (för ibland är jag asocial, haha). Då är det skönt att kunna nyttja balkongen som ett extrarum och frisk luft. Under de kallare månaderna är det ju mysigt att sitta där under en massa filtar och dricka en varm kopp te.
 
För någon vecka kände jag för att fixa i ordning på balkongen. Det blir så mycket mysigare då. Därför åkte jag iväg och köpte lite växter. Jag valde ljung och andra köldtåliga växter då jag vill kunna njuta av växterna en längre tid, nu under hösten och kanske en bra bit in under vintern.
 
När jag kom hem planterade jag mina växter i betongkrukorna som jag har sen förut. Det blev så fint med ljusslingorna, ljuslyktorna och växterna. Selma (min katt) gillade också det.
 
 

Jag brukar oftast köpa färdiga krukväxter och plantor för att jag kommer på ganska spontant att jag vill ha något på balkongen. Sen har det i år varit lite rörigt med min lägenhet (badrumsrenovering och fönsterbyten) och det har varit svårt att odla på grund av det. Det jag har odlat från fröer har varit kattgräs.

Men till våren tänkte jag att det vore roligt att odla mer från grunden. Köpa fröer och så på egen hand. Eftersom det är relativt nytt för mig så behöver jag ta reda på en del. Vad funkar att odla på min balkong och när måste jag så. Jag tänker mig att jag vill odla växter som går att använda till matlagning, som kryddor och grönsaker.

För jag tycker ju att det vore kul att se att det bli någonting från i stort sett ingenting. Samtidigt som det är kul att ha nytta av det man odlar. Mer nytta än bara mysighetsfaktorn. Kanske kan jag så någonting som kan klättra lite i kattnätet så att nätet fyller mer än en funktion.

Har ni några förslag på vad jag skulle kunna odla för något?

Sponsrade inlägg, Vardag: Blandat | |
#1 - - FSHD Daniel:

Fina bilder! :)

Svar: Tusen tack Daniel! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Lisa:

Vad fint du har på balkongen. Perfekt också för kissen med nätet för :)

Svar: Tack så jättemycket! Ja, skulle aldrig våga ha henne där utan nät :P
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp