Paket, vinterljus och adventsmys

Trots avsaknaden av snö så har jag börjat få julkänslor. Jag tror att jobbet hjälper en lite, att lyssna på när barnen tränar på jullåtar inför stundande Luciatåg är kul. Vi har också pratat om advent och vad det betyder. Annars rullar jobbet på i fullfart precis som vanligt.
 
Jag fick hem lite paket i veckan. Dels julklappar som jag ska ge bort och dels en för tidig julklapp till mig själv. Jag fick nämligen en ny kamera och en ny kameraryggsäck. Jag har spelat in en video där jag packar upp allt och den kommer komma upp på min Youtube-kanal som jag ska startar igång på riktigt i januari (ja - jag ska börja med Youtube!).
 
I torsdags efter jobbet skulle jag på ett läkarbesök och det gick bra. Efter det mötte jag upp Karin på stan. Vi uträttade lite ärenden och gick runt på stan och kikade på vinterljusen. Det finns lite olika (gamla och nya) ljusinstallationer i stan som är lite roliga att titta på. Jag hade bara med mig min nya kamera (som är lite mindre än mina två vanliga systemkameror). Fotade lite med den, nästa vecka ska jag släpa med stativ och stora systemkameran och fota lite stadsljus i mörkret på riktigt.
 
Helgen var lugn, vilket behövdes. Igår var jag hemma hela dagen, första dagen på jättelänge som jag inte lämnade lägenheten. Eller okej, jag gick faktiskt ut i trapphuset ner till porten för att Adine skulle lämna en jäst till mig som jag hade glömt att köpa (så snällt av henne!). Spelade in två videos till min nya Youtube. Redigerade bilder. Bakade lussebullar och drog fram lite av julpyntet.
 
Imorse vaknade jag innan solen hade gått upp. Låg kvar en stund i sängen innan jag gick upp och tände första adventsljuset i köket. Det fick brinna medan jag fixade frukosten, sedan blåste jag ut ljuset och satte mig i soffan framför Nyhetsmorgon. Vid tolvtiden mötte jag upp Anna och Kristoffer. Vi promenerade till Gamla Linköping där det var julmarknad. Väl framme mötte vi upp två kompisar till Anna och Kristoffer och gick runt bland de olika stånden. Det var lite mysigt trots att jag har lite svårt för all trängsel som blir när det är mycket folk. Efter julmarknaden gick vi hem till mig och fikade glögg, lussebullar och pepparkakor.
 
Nu sitter jag vid datorn, redigerar bilder och äter pannkakor. Snart ska jag stänga av för dagen och ta en lugn kväll. Kanske en kopp te och en bra bok - ja, det låter som en bra kväll.
 
Vardag: Blandat | advent, julmarknad, kamera, vinterljus | |
#1 - - Josss.:

De där bullarna ser inte så dumma ut ;) Vad blev det för kamera? Har också planer på att skaffa en ny :D

Svar: Nä, de blev goda, men jag kunde ha haft med saffran i dem :P Det blev en Panasonic Lumix DMC-GX800, ville ha en liten spegellös systemkamera när jag inte orkar ta med någon av mina stora systemkameror :) Kul att du också funderar på att köpa en ny kamera :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Anita:

Ser bra mysigt ut! :D

Svar: Jo, det var många mysiga stunder under veckan och helgen :)
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - jagochminafina.blogg.se:

Fina bilder. Och Gamla Linköping verkar vara supermysigt. Jag har sett ett par ut mitt Instagram följe som fotat där och jag hade gärna besökt denna stad.

Svar: Tack så jättemycket! Ja, det är mysigt i Gamla Linköping men väldigt litet :P :) Hade inte haft något emot om det området var större ;)
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Dixi Wonderland:

Va roligt med en ny kamera! Jag håller på och sparar ihop till min första riktiga kamera och jag längtar så mycket efter att få beställa hem den :)

Svar: Ja, det är kul med en ny kamera. Den är lite leksakskamera typ men jag är nöjd hittills :) Men den skulle aldrig kunna ersätta mina stora kameror :)
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Erik (Frankrike ):

Så mysiga bilder av Linköping, en stad som jag inte känner.Ytterligare finns det varma stämmingen av Julens.Ytterligare känner jag gifflarna som vi kan köpa i Ikea-varuhuset nära hos oss i Noisy Le Grand.Mama gjorde ofta gifflar förre Julen.
Varma hälsningar från Erik (Frankrike )

Svar: Tack så jättemycket! Linköping är verkligen fint med ljuset :)
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp