Jullov

Det var jättelängesen jag uppdaterade här på bloggen om vad som händer i mitt liv nu. Det har mest varit fotoinlägg. Jag tänkte faktiskt ha uppdaterat mer live om vardagarna, men jag har inte orkat starta datorn under jullovet, vilket är jätteskönt. Hur som helst, nu sitter jag här vid min stationära dator hemma i Linköping och tänkte skriva vad jag har gjort de senaste veckorna (så att åtminstone jag kan gå tillbaka och läsa om mitt jullov någon gång i framtiden). Så nu kommer ett ganska långt inlägg antar jag.
 
Sist jag skrev om min vardag så var det en söndag i ett snöigt Linköping, söndagen innan jullovet, den tredje advent. Sen var jag faktiskt sjuk på måndagen och tisdagen, det var första gången som jag sjukanmälde mig från mitt lärarjobb. På onsdagen var jag tillbaka till jobbet, glad och med mer energi igen. På kvällen träffade jag Mari som jag inte hade träffat på flera veckor.
 
På torsdagen (21/12) var det julavslutning och jag fick jullov. Direkt efter jobbet gick jag hem och packade in allt i bilen och brummade sedan upp till Stockholm. När jag kom dit mötte Selma mig i hallen med ett "mjau" och sen vände hon sig om och gick iväg. Hon var sur på mig för att jag hade lämnat henne hos mamma och pappa i nästan två veckor (trots att hon har det jättebra där också). I två timmar låg hon och surade under mamma och pappas gästsäng, sen kom hon fram och var som en svans på mig.
 
Fredagen den 22/12 åkte jag med pappa till farmor. Där träffade jag även en av mina kusiner och två av hans barn.
 
Dagen efter åkte vi till mormor. Vi plockade upp min brorsa i Uppsala på vägen till mormor. När vi kom fram till mormor möttes vi även av min mosters familj och min morbrors familj. Det var så mysigt, och det fanns snö där. Jag var tvungen att gå ut och ta en promenad efter lunch för att njuta av snövädret. Jag fick med mig lillebror på promenaden och det var jättemysigt. När vi var ute såg vi jättefina pärlemormoln.
 
 
 
Julafton. Dagen började tidigt, vi åkte till en skog strax innan solen skulle gå upp. Där gick vi längs en snöig skogsstig upplyst av marschaller tills vi kom fram till en tjärn. Där bjöds det på grillad korv och varm glögg. Det var så mysigt och en perfekt start på dagen. Vi åt risgrynsgröt till lunch. Tittade på Kalle Anka och fikade. Öppnade julklappar. Till sist åt vi julbord till middag.
 
 
Vi stannade hos mormor till annandagen, sen åkte vi till Stockholmsförorten igen.
 
På onsdagen (27/12) åkte mamma, pappa, brorsan och jag till Uppsala. Där såg vi Star Wars VIII. Jag älskar Star Wars-filmerna och åttan var också bra. Efter bion gick vi till en mysig restaurang som heter Hodja. Det var jättegod mat. Efter restaurangbesöket lämnade vi lillebror i Uppsala, eftersom han bor där, och vi andra tre åkte tillbaka till Stockholmsförorten.
 
 
 
Dagen efter (28/12) mötte jag upp min kusin Carina i Stockholm. Vi gick en kortis på mellandagsrean, men det var på tok för mycket folk. Jag köpte i alla fall ett par hörlurar, sen var jag nöjd. Vi åkte då hem och fikade. Lite senare kom även hennes mamma över och vi tre åt middag.
 
På fredagen (28/12) åkte mamma, pappa, Selma och jag ut till skärgården. Min äldsta kusin och hans familj åkte också ut då. Där tillbringade vi årets sista dagar i lugnet. Vi firade ett lugnt nyårsafton med min kusins familj. Först trerättersmiddag i vår stuga och sedan lite häng i hans stuga innan tolvslaget. Vid tolvslaget gick vi ut och skålade och sköt lite fyrverkerier. Äret 2018 började alltså i skärgården, precis som förra året och året innan dess. Vi åkte mot fastlandet först på tisdagen (2/1).
 
 
Jag åkte ner till Linköping igen den 3/1. Det var så skönt att komma hem efter nästan två veckor borta. Jag gjorde inte många knop på onsdagen.
 
På torsdagen (4/1) åkte jag och Tove till Tornby. Jag skulle kolla på mikrovågsugn då min har gått sönder. Men det är det tråkigaste som finns att titta på mikrovågsugnar så det blev inget köp där. Vi åkte istället till IKEA och till Maxi. Sen åkte vi hem till mig och fikade. Vi tittade även på julkalendern "Jul i Kapernaum"som jag tycker är en av de bästa julkalendrarna. 
 
På fredagen (5/1) åkte jag ner till stan med Adine. Vi uträttade lite ärenden och lunchade på Wayne's coffee. Sen åkte vi hemåt och fikade hemma hos mig.
 
Igår var jag hemma och redigerade bilder på förmiddagen. Vid 16-tiden kom Kalle förbi och hämtade upp mig, vi hämtade sedan upp Tove och gick till Hemköp. Där handlade vi middagsmat och gick sedan hem till Kalle och Mari. Där lagade vi middag och Mari kom hem. Och även Toves kille. Det blev en jättegod trerättersmiddag och en jättemysig kväll. Jag är så glad att jag har dem kompisarna, så mycket skratt. Jag kom hem strax innan tolvslaget och då var det bums i säng.
 
Idag ska jag bara vara hemma och inte träffa en enda människa, det blir faktiskt också väldigt skönt. Jag har rensat vattenlåset på ena handfatet och dammsugit hela lägenheten. Nu ska jag redigera bilder från jullovet och kanske även framkalla en rulle.
 
 
 
Imorgon ska jag tillbaka till verkligheten lite och börja jobba igen.
 
Vardag: Blandat | |
#1 - - starsinlife.blogg.se:

Låter sim en härlig jul! Kram

Svar: Det var ett jättehärligt jullov! :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp