Använda glasögon eller linser

 
För någon vecka sedan fixade jag till mina glasögon så att de sitter bättre. Ja, jag har glasögon, men mest linser. För jag är väldigt närsynt.
 
När jag gick i mellanstadiet fick jag mina första glasögon. Då hade jag haft lite ont i huvudet en tid och jag övertalade mina föräldrar att få gå till optikern. Jag vet inte hur sant det där med huvudvärken var, för en av mina kompisar hade precis fått glasögon och jag ville också ha det, så jag tror att jag kände efter lite extra.
 
Hur som helst, så gick vi till optikern och det visade sig att jag hade ett litet synfel, jag var lite närsynt. Därmed fick jag mina första glasögon. Jag var så glad och huvudvärken försvann.
 
 

När jag blev lite äldre fick jag linser. Det var verkligen skönt då jag simmade några gånger i veckan och då kunde jag se bättre när jag simmade också. Nu har jag nästan bara linser då det är bekvämt. För jag kan tycka att glasögonen lätt bli i vägen, till exempel när man ska fota. Och nu ser jag betydligt sämre än när jag gick på mellanstadiet, så nu behöver jag någonting för att kunna se. Tänk om alla mina bilder skulle tas efter min syn, vad allt skulle bli som en dimma. 

Även om linser är väldigt smidigt (och det är det som jag använder mest) så är det skönt att varva med glasögon. Dels när ögonen är trötta och behöver vila. Dels så är det väldigt snyggt med glasögon också. Ett tag hade jag olika bågar att variera med. Nu har jag mest ett par som jag kör med (som styrkan är rätt i). De har schysst glas som inte är för tjockt (trots att jag har väldigt dålig syn) och sen tål glasen en del, vilket är bra när jag är ute rätt mycket och inte vill behöva tänka på att vara försiktig med det jag har på mig.

Har du något synfel? Vad använder du då, linser eller glasögon?

Sponsrade inlägg | |
#1 - - Carolina:

Jag lade märke till min synnedsättning när jag körde bil. Jag fick reda på att jag skulle till ett ställe och jag skulle ta mig dit med hjälp utav skyltarna. Gång på gång åkte jag förbi skyltarna och såg dem i sista sekund. Jag diskuterade med min pappa och han lånade mig sina glasögon och det var precis som en ny värld. Sedan dess (18 år) har jag haft glasögon, men jag är fortfarande envis och använder dem endast om jag sitter på en föreläsning, när jag kör bil och enstaka gånger när jag tittar på film/serie. ^^,

#2 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Jag är närsynt, fick glasögon i årskurs 6 och grät floder. JAG ville verkligen inte ha glasögon, det fanns inget att göra åt. Började med linser i sjuan, sedan dess har jag mest av linser även om jag sedan två år också tar glasögon då och då. Jag hittade nämligen till sist efter typ så där 23 år ett par snygga ;)Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp